Specialismen in onderhoud
van autobedrijf van rennes

bijgeschoolde monteurs
Onze specialismen in onderhoud

Autobedrijf van Rennes
staat voor je klaar!

Je kunt bij ons terecht voor alle vormen van onderhoud aan je auto. Hieronder lichten we een aantal specialisaties nog even toe.

Geen zorgen met Autobedrijf van Rennes

Airco onderhoud, airco bijvullen en aircooler reparatie voor jouw auto

Airco

Een airco biedt je meer comfort in de auto bij hoge buitentemperaturen. Daarnaast is een airco in de auto ook een stuk veiliger. Het is namelijk een goed hulpmiddel tegen beslagen ruiten. Hierdoor heb je in de vochtige periodes in Nederland (en dat zijn er veel!) altijd goed zicht in je auto.

Om de werking van de airco in je auto te garanderen is het wel noodzakelijk om onderhoud uit te laten voeren. Wij hebben de kennis en de apparatuur in huis om jouw airco optimaal te onderhouden zodat de kans op uitval klein is.

Airco reinigen

Eén van de prettige eigenschappen van airco is dat beslagen ramen snel helder worden. Een deel van het vocht wat aan het interieur van jouw auto onttrokken wordt, blijft achter in de verdamper van de airco. Hierdoor kunnen er naar verloop van tijd bacteriën en schimmels gaan ontstaan. Die zorgen voor een vervelende muffe geur in de auto op het moment dat je de airco inschakelt. Ook kunnen deze micro-organismen verkoudheid, tranende ogen en irriterende luchtwegen veroorzaken. Laat jouw airco systeem dus op tijd reinigen om deze vervelende klachten te voorkomen.

Airco-check

Wij raden je aan om één keer per jaar een airco-check uit te laten voeren. Onze aircospecialist kan een simpele test doen om te bepalen of de werking nog voldoende is voor de aankomende periode. Mocht de werking van jouw airco minder worden, dan kunnen we meteen maatregelen nemen zodat jouw airco blijft werken op het moment dat jij hem nodig hebt.

Airco afvullen

Je aircosysteem maakt gebruik van een koudemiddel. Naast de koeling van het interieur zorgt dit middel ook voor de smering van de airco. Elk jaar verliest het aircosysteem een deel van dit koudemiddel. Hierdoor zal de capaciteit en daarmee ook de smering van je airco afnemen. Op het moment dat er te weinig koudemiddel beschikbaar is, zal de werking van de airco helemaal stoppen, ook om schade aan de airco door gebrekkige smering te voorkomen.

Om er voor te zorgen dat je airco niet stil valt, is het verstandig om op tijd je airco te laten afvullen. Elk aircosysteem zal gemiddeld één keer in de vier jaar afgevuld moeten worden om de optimale werking te garanderen.

Bandenwissel en banden opslag van Rennes winterbanden en zomerbanden

Winterbanden

Veilig rijden is niet alleen zorgen dat je voertuig motorisch goed in orde is. Het is hele jaar het belangrijk om met de juiste banden te rijden. Voldoende profiel en afgestemd op de weersverwachting, zorgen goede banden ervoor dat je veel veilige kilometers kunt maken.

Zeker in de winter is het belangrijk om goede winterbanden te hebben. Deze hebben een ander profiel dan zomer- of all-weather banden. Met de winterbandenservice van Autobedrijf van Rennes helpen wij je bij de aanschaf, de wissel en de opslag van de banden.

Winterbanden zijn niet alleen geschikt voor de reis naar de wintersport. Ook als je alleen binnen Nederland rijdt, zijn winterbanden een absolute aanrader. In Duitsland zijn ze tijdens bepaalde weersomstandigheden zelfs verplicht, zelfs als je alleen maar een boodschapje net over de grens doet!

Met onze winterbandenservice nemen wij je alle zorg uit handen. Jouw (zomer- en/of winter-) banden kun je veilig en droog bij ons laten opslaan. De opslag is op ons eigen terrein. Zodra jij de winter- of zomerbanden gemonteerd wilt hebben, regelen wij dit dus lekker snel voor jou. Voor een afspraak om je bandenwissel te regelen, kun je zowel telefonisch als via onze website een afspraak maken.

Nog even al onze winterbanden pluspunten op een rij:

Wil je een afspraak maken voor jouw zomer-/winterbanden wissel?
Dit kun je hier doen

schadeherstel en reparaties zevenaar

SCHADEHERSTEL

Schade aan je voertuig is altijd vervelend. Onze schade-experts helpen je hier snel en goed bij. Niet alleen repareren wij de schade voor jou, ook de afhandeling met je verzekeringsmaatschappij nemen wij voor onze rekening. Voor schadeherstel kunnen wij je altijd service bieden tegen dezelfde condities, ongeacht jouw verzekering.

De schade-experts van Autobedrijf van Rennes helpen je met het op de juiste manier invullen van de formulieren die je naar de verzekering moet opsturen. Daarnaast maken we zo nodig een afspraak met de verzekeringsexpert. Tijdens de reparatie van jouw auto zorgen wij ervoor dat je vervangend vervoer hebt. Zo blijf je ook tijdens de reparatie van je auto mobiel!

Bij de reparatie maken wij zoveel mogelijk gebruik van originele merkonderdelen. Hierdoor kunnen wij dezelfde kwaliteit en afwerking garanderen als op het moment dat je de auto kocht.

Onze schade-experts staan klaar
wanneer je ons nodig hebt voor:

Schade melden? Onze schade-experts staan voor je klaar!
Neem meteen contact op via onze contactpagina of maak online een afspraak.

veerstabiliteit door specialisten in zevenaar

VEERSTABILITEIT

Herken je dit?

Dit lossen we graag voor je op!
Dit kan al vanaf €139,- All in!

Wij zijn specialist in het leveren en monteren van het veerstabiliteit systeem van Sistema Gopren

Meer stabiliteit met Sistema Gopren

Hogere stabiliteit zonder de vering stug te maken? Het kan met ons Sistema GoPren systeem. Ideaal voor campers, caravanrijders, oldtimers, auto’s met zware belading en brommobielen. Het is speciaal ontworpen om op een betaalbare manier de standaard vering van een voertuig sterk te verbeteren zonder de dempende werking te belemmeren. Hierdoor blijft je voertuig comfortabel, maar wint het sterk aan stabiliteit.

Voor de elementen gebruikt Sistema GoPren polyurethaan. Polyurethaan wordt veelal gebruikt in de rallysport en sportauto’s. De eigenschappen van dit materiaal zorgen voor lange levensduur, blijvende veerkracht en het materiaal is bestand tegen kou, warmte en droogte. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat de auto niet stug aanvoelt en dat dus het comfort van de auto niet verandert ten opzichte van de situatie voor de montage.

Voordelen

Je auto wordt niet stugger in tegenstelling tot de vaak te dure hulp- verzwaarde- en/of luchtverings-systemen. Het oorspronkelijke veercomfort ‘zoals het door de constructeur ‘fabrikant’ bedoeld is’ blijft behouden. Sistema GoPren heeft een TUV en CE goedkeuring en een RDW toelating.
Neem gerust contact met ons op. Onze specialisten kijken graag naar jouw auto, bestelbus of camper en adviseren je wat GoPren voor jou kan betekenen.

Onze werkplaats is klaar voor de toekomst

Wij zijn compleet ingericht om onderhoud en reparatie aan elektrische en hybride auto’s uit te voeren. Onze monteurs zijn gespecialiseerd op het gebied van EV en hybride voertuigen.